Groepsaccommodatie het Molenhuis

Het Molenhuis als locatie voor uw familieweekend, vriendenweekend of bedrijfsuitje? Geniet van de unieke groepsaccommodatie van bijna 300 jaar oud en van de waterrijke Friese omgeving. De accommodatie ligt middenin het centrum van Woudsend en aan de route van de elfstedentocht.


Geniet van de plaatselijke horeca of huur bij ons een bootje en verken Friesland vanaf het water, u bent binnen een mum van tijd op het Sloter- of Heegermeer! Het verblijf in rijksmonument het Molenhuis is er sowieso een om nooit te vergeten.

Op zoek naar een mooie, gezellige en authentieke locatie voor uw vriendenweekend?

Vriendengroepen

Er op uit met de hele familie?
Beleef het gezelligste familieuitje in het Molenhuis!

Familieweekend

Zeilen, vergaderen en teambuilding.
Het Molenhuis leent zich daar perfect voor!

Bedrijven & Instellingen

Authentieke groepsaccommodatie in Friesland

Middenin het charmante watersportdorpje Woudsend staat onze groepsaccommodatie het Molenhuis. De naam heeft de accommodatie te danken aan de houtzaagmolen ‘de Jager’ die op het terrein staat. Het Molenhuis is ooit gebouwd als herenhuis voor de Molenaar, de bijgebouwen werden bewoond door de arbeiders van de houtzaagmolen.

Tegenwoordig wordt het Molenhuis inclusief bijgebouwen gebruikt als zeilschool en is het gebouw van alle moderne gemakken voorzien. De accommodatie bestaat uit twee delen elk voorzien van eigen recreatieruimte(s), modern sanitair, ruime slaapkamers en een eigen professionele keuken. 

Door de authentieke details in het gebouw voelt het Molenhuis, ondanks dat het een ruime groepsaccommodatie is, altijd knus en sfeervol aan. Door dit gezellige karakter is het dan ook een ideale locatie voor familieweekenden, bedrijfsuitjes, schoolreizen en vriendenweekenden. Het Molenhuis is dus zeker een aanrader als u op zoek bent naar een originele groepsaccommodatie in Friesland!

Reserveer het Molenhuis!

Indeling en kenmerken

Het Molenhuis is verdeeld in het Jurjenshuis en het Jelleshuis, deze zijn apart van elkaar of samen te huren voor een weekend Friesland. Daarnaast beschikt het Molenhuis over 4 grote ruimtes die ook apart kunnen worden gehuurd voor bedrijfsvergaderingen, borrels of andere bijeenkomsten.

Jurjunshuis
Het Jurjunshuis is de benaming voor het oude herenhuis van de Molenaar en biedt ruimte aan 48 personen. De groepsaccomodatie  kenmerkt zich door de originele details en houten vloeren en heeft daardoor een huiselijk karakter. De accommodatie beschikt over twee recreatieruimte(s), een professionele keuken met combi steamoven, 6-pits gasfornuis, koeling, vriezer en horeca afwasmachine. De locatie heeft 2 tot 8 persoons slaapkamers en is voorzien van modern sanitair. Buiten is een groot terras en ruim speelveld. De locatie is dus zeer geschikt voor het organiseren van een sportieve groepsreis of actief familieweekend in Friesland.

Jelleshuis
De oude arbeiderswoningen vormen samen het Jelleshuis, ook hier zijn oude kenmerken terug te zien. De accommodatie biedt ruimte aan 35 personen en is door de eigen keuken, locatie op het terrein, grote buitenruimte en vriendelijke prijs zeer geschikt voor studenten- of vriendengroepen. De ruime recreatieruimte is zeer geschikt voor een gezellige borrel of uitgebreid diner die in de eigen professioneel uitgeruste keuken kan worden bereid.

Bedrijfsvergadering of borrel
Het Molenhuis beschikt in totaal over vier grote recreatieruimtes die naar uw wensen kunnen worden ingedeeld. Zo is het mogelijk de ruimte in te richten op het geven van presentaties, het houden van borrels, vergaderingen of andere bijeenkomsten. Wij kunnen de ruimte inrichten naar uw wensen zodat het bij aankomst klaar staat  uw activiteit.

Faciliteiten

  • Direct aan het water
  • Middenin dorpskern
  • Eigen terras en speelveld
  • Professionele keuken
  • Combi steamoven
  • Horeca vaatwasser
  • Ruime slaapkamers
  • Modern sanitair
  • Ruime recreatieruimtes

Prijzen huur Molenhuis*
Weekend:  €2250
Midweek:  €2750
Week:         €3500

Bijkomende verplichte kosten:
Schoonmaakkosten: €250
Toeristenbelasting:   €2,00 p.p.p.n.
Borg*:                               €500

*Borg krijgt u binnen 14 dagen na einde van het verblijf terug indien er geen aanleiding is om (een deel van) de borg in te houden

Prijzen boten
Motorboot:  €50 per dag/€90 per weekend
Valk:  €110 per dag/€180 per weekend

Zeilkleding:
Zeilpak: €30
Wetsuit: €30

Linnen:
Bedlinnen: €15,00
Badlinnen: €5
Bed- en badlinnen: €20,00

Catering
Vers brood van de bakker: op aanvraag afhankelijk van keuze brood, groepsgrootte etc.
Diner:  prijs op aanvraag afhankelijk van menu, groepsgrootte etc.

Volledig programa
Een volledig verzorgd programma voor uw familie weekend, schoolreis en nog veel meer: prijs op aanvraag.

Vraag ons naar de mogelijkheden!

Heeft u vragen over de accommodatie? Specifieke wensen of bijzondere verzoeken? Neem dan contact met ons op dan staan wij u graag te woord!

Vraag naar de mogelijkheden