Groepsaccommodatie het Molenhuis

Het Molenhuis als locatie voor uw familieweekend, vriendenweekend of bedrijfsuitje? Geniet van de unieke accommodatie van bijna 300 jaar oud en van de waterrijke Friese omgeving. 

  • Middenin het Friese merengebied
  • Rijksmonument van bijna 300 jaar oud
  • Ligt aan de route van de Elfstedentocht

Op zoek naar een mooie, gezellige en authentieke locatie voor uw vriendenweekend?

Vriendengroepen

Er op uit met heel de familie? Beleef het gezelligste familieuitje in het Molenhuis!

Familieweekend

Zeilen, vergaderen en teambuilding. Het Molenhuis leent zich daar perfect voor!

Bedrijven & Instellingen

Huur onze groepsaccommodatie

Het Molenhuis is een prachtige authentieke en sfeervolle groepsaccommodatie in Friesland. Op het terrein van het Molenhuis treft u houtzaagmolen  “De Jager” een rijksmonument uit 1719. Hieraan heeft de groepsaccommodatie haar naam te danken. De accommodatie is namelijk ooit gebouwd als heerenhuis voor de Molenaar zelf. De bijgebouwen werden bewoond door de arbeiders van de houtzaagmolen. 

Nu ongeveer 50 jaar geleden is het Molenhuis een zeilschool geworden. Nadien zijn er verschillende verbouwingen geweest die er intern voor hebben gezorgd dat het voor groepen, vrienden maar ook bedrijven een ideale groepsaccommodatie is geworden. 

De groepsaccommodatie bestaat uit 3 delen. Elk met eigen authentieke kenmerken en een grote gemeenschappelijke ruimte. Dit zorgt ervoor dat, afhankelijk van de groepssamenstelling, er altijd een mooie combinatie te vinden is die precies voldoet aan de wensen.

Reserveer het Molenhuis!

Hoe ziet de accommodatie eruit?

Jurjenshuis
Onze accommodatie bestaat uit twee huizen die samen het Molenhuis maken. Als eerste het luxe heerenhuis dat het Jurjenshuis heet. De Molenaar en zijn familie woonden in het Jurjenshuis. Het gebouw heeft veel van de oude karakteristieke kenmerken behouden wat zorgt voor een erg sfeervolle accommodatie met veel verschillende mogelijkheden. Naast de grotere eetkamer is er ook een ruime zolder waar vroeger zeilen werden gedroogd, hier kan vergaderd of geborreld worden.

Jelleshuis
Het tweede deel van het Molenhuis heet het Jelleshuis. Hier woonden de arbeiders van de houtzaagmolen. Ook in dit deel van het Molenhuis zijn de oude kenmerken nog terug te zien. Dit zorgt ervoor dat ook het Jelleshuis haar eigen charme heeft. Bent u op zoek naar een budgetvriendelijke accommodatie midden in het gezelligste dorpje van Friesland, dan is het Jelleshuis wellicht wat voor u.

Grote ruimtes voor vergaderingen maar ook zeer geschikt voor een borrel
Verder beschikt het Molenhuis in totaal over 4 grotere gemeenschappelijke ruimtes, hier kan bijvoorbeeld gegeten worden, maar ze zijn ook geschikt voor borrels, bijeenkomsten en vergaderingen. Dit alles in een authentieke en sfeervolle setting. Wij richten deze ruimtes in aan de hand van uw wensen.

Faciliteiten
Zowel het Jurjenshuis als het Jelleshuis beschikken over ongeveer 50 slaapplekken. De slaapkamers zelf variëren in grootte van 2 tot 8 persoonskamers. De meeste kamers beschikken over een aantal stapelbedden, verder heeft elke kamer een eigen wasbak met spiegel. 

Het Jurjenshuis en het Jelleshuis beschikken over hun eigen sanitair. Dit zijn moderne douches en wc’s die gemakkelijk te vinden zijn in het gebouw.

In beide huizen is een grote keuken met alle benodigdheden voor het bereiden van uw maaltijden. Ook beschikken beide keukens over een vaatwasser.

Als laatste beschikken het Jurjenshuis en het Jelleshuis over hun eigen grote gemeenschappelijke ruimtes waar gegeten of bijvoorbeeld vergaderd kan worden.

Beschikbaarheid

Hier links kun u zien wanneer de verschillende huizen van het Molenhuis al verhuurd zijn.
Op de lege data zijn de verschillende huizen dus nog beschikbaar!

Onze huizen:

Jurjenshuis: Luxe heerenhuis voor 50 man

Jelleshuis: Karakterstistieke oude arbeiderswoning voor 50 man

Beppeshuus: Modern bijhuis voor 4 personen (op aanvraag beschikbaar voor langere periodes)

Offerte aanvragen!

Vraag ons naar de mogelijkheden!

Heeft u vragen over de accommodatie? Specifieke wensen of bijzondere verzoeken? Neem dan contact met ons op dan staan wij u graag te woord!

Vraag naar de mogelijkheden