Windkoppel 12-14 jaar

Een zeilkamp op de Windkoppel

Korte newsflash over het zeilkamp van de Windkoppel: dit wordt niet alleen maar chillen, dit wordt een episch avontuur! Of je nu nog in de hoogste klassen van de basisschool zit of net de middelbare binnen rolt, wij hebben een vet programma dat precies past bij wat jullie willen. We luisteren naar jullie ideeën, want we willen dat iedereen bij ons in Friesland de leukste tijd van het jaar heeft.

Onze instructeurs zijn zeker leuk en gezelig, maar trappen ook een beetje op de rem als het moet. Soms moeten we een beetje rustig aan doen, vooral bij het slapengaan. Nachtrust is belangrijk, en we zorgen ervoor dat er voor het slapen weer genoeg te beleven is geweest. Elke avond hebben we een avondprogramma met waanzinnige activiteiten, met soms een vette disco (in thema), of we organiseren een kampvuur met bijpassend verhaal. Wat er ook gebeurt: we zorgen altijd dat er een programma wordt georganiseerd!

Op het water is het natuurlijk pas echt heel erg cool! We hebben boten waar je keihard mee gaat, sommige kunnen zelfs omslaan! Hoe vet is dat? In deze fase ga je van basic jeugdzeilboten naar meer volwassen boten. Meer zelf doen, meer actie op het water, dat is wat de Windkoppel op het water kenmerkt. En al deze boten zijn perfect om een dikke tocht te varen!

We willen dat jullie groep de grootste vriendengroep van de zeilschool wordt. Deze leeftijdsgroep is nog gezelliger omdat jongens en meiden meer mixen. Samen leren, samen chillen, dat maakt het extra leuk! Dus, zijn jullie klaar voor de ride van je leven op het water? Let’s do this! 🚤🌊😎

Bekijk het aanbod voor de Windkoppel

Uitdaging & fun

We gaan het water op met stoere boten zoals de Laser Pico en de Hobie T1. Maar wees gerust, het draait niet alleen om zeilen. We hebben te gekke avondprogramma’s, disco’s, en zelfs avondzeilen – altijd genoeg te doen!

Echt vakantie

Geen zorgen over corvee of opruimen. Wij regelen alles, van eten tot schoonmaken. Jij hoeft alleen maar te genieten.

Toewerken naar een diploma

Onze lessen zijn erop gericht dat jij aan het einde van de week naar huis gaat met een cool zeildiploma. Dat verdien je!

Contact met de thuisblijvers

Elke dag sturen we updates in foto’s en video’s van hoe de dag is geweest. Heb je vragen? Wij zijn 24/7 bereikbaar. Laat van je horen!

Food & Beverage

Verwacht dagelijks vers bereide en gevarieerde maaltijden. We houden rekening met alle diëten en allergieën, zonder extra kosten.

Offline, actief en sociaal bezig

Ons zeilkamp is niet alleen sportief, maar ook sociaal. Een week zonder schermen en games, gewoon lekker actief en samen plezier maken 🌊⛵🎉

Een dag op de Windkoppel 12-14 jaar

’s Ochtends starten we met een lekker ontbijt vol verse croissants en vers brood voor je lunchpakket. Na een nacht vol gezelligheid en praatjes met vrienden heeft de nachtwacht ervoor gezorgd dat we toch een beetje op tijd in slaap vielen.

Na het ontbijt trekken we eropuit met de instructeur voor een dag vol nieuwe zeilskills. Het vaarwater wordt zorgvuldig gekozen, soms zelfs voor een tocht naar een nabijgelegen dorpje. Tijdens de lunch zie je je vrienden uit de andere groepjes weer en het walteam trakteert op heerlijke broodjes knak of andere lekkernijen. ’s Middags maken we nog wat zeiluren en racen we terug naar de zeilschool voor een welverdiende ‘aftersailsnack’ en een verfrissende douche. De bar is open voor een drankje of wat lekkers.

Het smakelijke diner staat klaar dankzij het walteam, er is voor ieder wat wils. Na een dag hard zeilen smaakt de gezonde maaltijd extra goed. Na het eten duiken we in een blokje verdiepende theorie, maar wees gerust, het wordt een interactieve workshop waarbij je zéker niet in slaap valt. Daarna is het tijd voor een gaaf avondspel, zoals levend cluedo of een uitgebreide quiz, met natuurlijk de instructeurs in hilarische verkleedpakken.

De avond sluiten we feestelijk af met een knallende disco of een gezellig kampvuur met geroosterde marshmallows. Voor het slapengaan komt de kamercoach langs, we bespreken de dag, houden een kleine opruimronde en leveren de telefoons in. Die kun je de volgende dag, na het zeilen, weer ophalen. Een dag vol avontuur en plezier op Zeilschool Het Molenhuis! 🌊⛵🎉

Onze boten voor jou

We hebben hier heel wat te kiezen. Wil je lekker hard zeilen en nat worden? Kijk dan is naar de Hobie T1, een snelle catamaran. Of wat dacht je van de Laser Pico? Een tweemans jeugdzwaardboot die snel schuin gaat en ook kan omslaan. Heb je het liever wat rustiger en droger op het water? Ga dan voor een van onze kielboten zoals de Tirion, Brisling of de Valk.

null

Veilig, uitdagend en gevarieerd vaarwater

Onze zeilschool is omringd door drie meren, het Heegermeer, het Slotermeer en de Noorder Ee. Daardoor kunnen wij, per dag, altijd het beste vaarwater kiezen of zelf een tocht varen.

Wat vinden onze kids?

 • 5 star review  Mijn dochter en haar vriendin hebben de week van hun leven gehad. Het Molenhuis zorgt voor een heel gezellige maar ook zeer goed georganiseerde zeilweek. Onze meiden komen zeker weer terug!

  Irene Wouters Avatar Irene Wouters
  31 juli 2017
 • 5 star review  Super heeft Lars het gehad, eerst 2 dagen in een optimist en toen op de catsy! Fantastisch hoe jullie het doen met foto's en filmpjes te plaatsen op facebook�toppie, ga zo door en Lars komt zeker volgend jaar weer terug!

  Eva Bakker Avatar Eva Bakker
  28 augustus 2017
 • 5 star review  Jessey, heeft afgelopen week de week van z'n leven gehad. Hij heeft enorm genoten en komt graag zo snel mogelijk voor CWO 2. Bedankt voor de goede zorgen!

  Bianca van Hoeijen Avatar Bianca van Hoeijen
  30 april 2017
 • 5 star review  dank voor de geweldige week van Tjakko, wat een mooie verhalen vertelde hij en wat een leuke dingen hebben ze gedaan, naast het zeilen!

  Witte de Wit Avatar Witte de Wit
  6 september 2017
 • 5 star review  Wat een superweek heeft onze Yasmine achter de rug. Goede begeleiding, prima sfeer en heel veel plezier met de instructeurs gehad! Ze wil volgend jaar weer!

  Ingrid Vink Avatar Ingrid Vink
  30 juli 2017
 • 5 star review  Wat heeft max genoten van het zeilen!! Hij wil zeker nog een keer op de catsy dan wel� bedankt voor de goede zorgen !

  Tatiana Storm Avatar Tatiana Storm
  22 juli 2017
null

Avondprogramma's afgestemd op de groep

Wij zijn ons ervan bewust dat in deze leeftijdsgroep de verschillen tussen jongens en meisjes soms groot kunnen zijn. Hier zullen wij in de voorbereidingen van de avondprogramma’s zoveel mogelijk rekening mee houden.
null

Slapen in een prachtig rijksmonument

Onze accommodatie bestaat bijna driehonderd jaar en staat naast een authentieke houtzaagmolen. Dit zorgt voor een unieke en gezellige sferen gedurende het zeilkamp.