Veelgestelde vragen

Zeilschool Het Molenhuis

Jouw zeilplezier en tweede thuis!

Veiligheid staat bij Zeilschool Het Molenhuis voorop. Op Het Molenhuis is er dag en nacht staf aanwezig die goed op uw kind zal letten. Tijdens de zeillessen en ook met alle activiteiten op en bij het water is het dragen van een zwemvest verplicht. Kortom: bij ons is uw kind in goede handen!

Tijdens de zeilkampen zijn wij 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor noodgevallen. Naast het noodnummer is de hoofdinstructeur ook altijd te bereiken, op het visitekaartje, dat u van de hoofdinstructeur ontvangt bij aankomst, kunt u de contactgegevens vinden.

Onze instructeurs weten hoe ze met kinderen van verschillende leeftijden moeten omgaan. Ze volgen vaak een opleiding die raakvlakken heeft met pedagogiek, psychologie of sport en beweging, of werken in het dagelijks leven veel met kinderen. Tevens zijn bijna al onze instructeurs zelf ook cursist geweest op “Zeilschool Het Molenhuis” en willen zij graag het plezier dat zij zelf hebben beleefd als cursist nu overdragen aan uw kind(eren).

Voordat onze instructeurs bij ons les mogen geven, leiden wij hen zelf op. Zowel hun eigen niveau van zeilen, als hun capaciteiten om les te geven, als hun vaardigheden om kinderen op het kamp te begeleiden worden door ons in de opleiding gegeven en gedurende de weken gecontroleerd en gewaarborgd.

Op al onze zeilkampen slapen jongens en meisjes apart. De kinderen worden daarnaast ingedeeld naar leeftijd en slapen dus altijd met leeftijdgenootjes op een kamer. Ook de staf slaapt gescheiden van de cursisten, maar is natuurlijk wel altijd in de buurt en altijd voor de kinderen te bereiken.

Uiteraard houden we rekening met vegetariërs en verschillende diëten. Wij kunnen echter alleen volledig rekening houden met aangepaste diëten, als dit door u duidelijk vermeld wordt bij de boeking.

Kinderen die extra zorg of aandacht nodig hebben vanwege bijvoorbeeld ADHD, autisme, astma of bepaalde allergieën zijn van harte welkom op “Zeilschool Het Molenhuis”. Wij willen u wel vragen dit aan te geven bij de boeking en ook bij de inschrijving bij aanvang van de zomerweek, zodat wij hier rekening mee kunnen houden.

Wij willen u er wel op wijzen dat “Het Molenhuis” zeilkampen aanbiedt, waarbij de staf alle kinderen evenveel aandacht zal willen geven. Kinderen die heel veel individuele aandacht, zorg of begeleiding nodig hebben, lopen de kans dat ze hierdoor niet helemaal goed mee kunnen draaien. Wij staan natuurlijk altijd open om met u hierover van te voren te overleggen en te bespreken wat er mogelijk en nodig is. U kunt hierover contact opnemen met de eigenaar via telefoon of email. De contactgegevens vindt u onder het kopje “contact”.

Helemaal niet zelfs! De zeillessen worden ingedeeld en opgebouwd op verschillende niveaus. Alle kinderen worden ingedeeld op hun eigen niveau en onze instructeurs zijn opgeleid om verschillende niveaus les te kunnen geven. Heeft uw kind nog nooit gezeild, dan beginnen we met de beginselen en de basis van het zeilen. Is uw kind al verder gevorderd in de zeilboot, dan leren we hem/haar moeilijkere manoeuvres en gaan we de technieken perfectioneren.

U hierover adviseren is eigenlijk moeilijk voor ons. In welke groep uw kind(eren) zich het beste thuis voelt is erg afhankelijk van het kind zelf. Wij hebben een aantal schakelleeftijden (12, 14 en 16) die in 2 verschillende leeftijdsgroepen voorkomen. U als ouder kunt het beste inschatten in welke groep uw kind het beste zal passen.

Bijvoorbeeld: Is uw kind net 14 en voelt hij of zij zich beter thuis bij jongere kinderen, kies dan voor de 12-14 groep. Is uw kind al verder in zijn of haar ontwikkeling dan is de 14-16 groep geschikter.

Mocht u twijfelen over welke groep u moet kiezen en wilt u hierover overleggen; u kunt altijd contact met ons opnemen per mail of telefoon. De contactgegevens vindt u onder het kopje “contact”. Mocht tijdens de zomerweek blijken dat de gekozen leeftijdsgroep toch niet de juiste is, dan zullen wij er alles aan doen om uw zoon/dochter over te plaatsen naar een andere leeftijdsgroep, mits dit mogelijk is.

Meer dan de helft van alle “Molenhuis” cursisten komt zonder vriendje of vriendinnetje op zeilkamp dus dat is geen probleem! Onze zeilkampen zijn zo opgebouwd dat iedereen elkaar vanaf het begin van de vakantie al leert kennen en wij dragen er zorg voor dat niemand buiten de boot valt. Daarnaast zijn onze zeilkampen echte groepsvakanties, waarin we gezamenlijk activiteiten en (avond-) programma’s volgen waar iedereen aan meedoet en met elkaar mengt. Uit persoonlijke ervaring weten we dat nieuwe vrienden en vriendinnen razendsnel worden gemaakt tijdens onze zeilkampen en iedereen het ontzettend gezellig heeft met elkaar.

Samen op zeilkamp is natuurlijk super leuk en dan wil je het liefst met je vriendje en vriendinnetje ook op dezelfde kamer slapen. Onze slaapkamers verschillen van 2 tot 10 slaapplekken en het is daardoor altijd mogelijk om met je vrienden samen een plekje te vinden op dezelfde kamer. U kunt tijdens het reserveren aangeven met wie uw zoon of dochter op de kamer wilt slapen.

Onze zeillessen worden ingedeeld op verschillende niveaus zodat iedereen kan leren wat bij zijn/haar niveau past. Hierdoor is het niet altijd mogelijk om in dezelfde groep les te krijgen als vriendjes of vriendinnetjes als zij verschillen in zeilniveau.

Wanneer wij gezamenlijke spellen en activiteiten doen, wordt de hele leeftijdsgroep door elkaar gemengd, zodat iedereen elkaar goed leert kennen. Tijdens de vrije tijd momenten ben je natuurlijk altijd vrij om te spelen en te relaxen met wie je wilt.