De accommodatie

De accommodatie

De accommodatie heeft de naam ‘Het Molenhuis’ en heeft zijn naam te danken aan, je raadt het al, de houtzaagmolen die op het terrein staat. Het Molenhuis zelf is, net als de molen, een rijksmonument. Het bestaat uit het Jurjunshuis, dit was vroeger het heerenhuis waar de eigenaren van de molen sliepen. Het andere gedeelte heet het Jelleshuis, hier sliepen vroeger de arbeiders van de molen. Vrijwel het hele gebouw is van hout, wat zorgt voor een authentieke en huiselijke sfeer. Met verschillende grote eetzalen en vele slaapkamers biedt Het Molenhuis ruimte voor meer dan honderd cursisten, iedere week weer. Hoewel het gebouw zelf al erg lang bestaat, zijn de faciliteiten in het pand up-to-date. Zo kan iedereen na het zeilen lekker douchen en chillen. Kortom, een week lang slapen in een authentieke, monumentaal pand om nooit meer te vergeten.

 • Rijksmonument uit 1719 “Houtzagerij de Jager”
 • Monumentaal pand
 • Zeilschool in Friesland
 • Zowel kleine als grote slaapkamers
 • Voldoende en luxe sanitair
 • Gratis Wifi op de zeilschool

Wat biedt de accommodatie ons

Het Molenhuis heeft drie grote eetzalen die bak één, bak twee en bak drie worden genoemd. Met deze drie eetzalen zorgen wij ervoor dat de leeftijdsgroepen gescheiden kunnen eten. Zo zit je als zevenjarige niet aan tafel met een zestienjarige en andersom. Elke eetzaal heeft zijn eigen look & feel en daardoor heb je het gevoel dat je op je met jouw leeftijdsgroep echt je eigen plek hebt op de molen.

Er kan gebruik worden gemaakt van 2, 3, 4, 5, 6, 8 en 10 persoons slaapkamers. Zodoende kunnen wij altijd een kamerindeling maken op basis van geslacht, leeftijd en persoonlijke voorkeur. Dus ongeacht de samenstelling van jouw vriendengroep, er is altijd plek voor jullie op onze zeilschool.

Ook zijn er voldoende douches en toiletten in elk gedeelte van de accommodatie. Sommige kamers hebben zelfs een eigen toilet of douche. Zo hoef je ‘s nachts niet op avontuur om een wc te vinden en kun je na het zeilen lekker douchen.

Onze accommodatie in het kort

null

Slapen in een monumentaal en authentiek pand

Je slaapt in een bijna driehonderd jaar oude accommodatie. Vrijwel het hele gebouw is gemaakt van hout. Dit zorgt voor een authentieke en unieke sfeer op het zeilkamp.
null

Drie grote eetzalen

Wij beschikken over drie grote eetzalen. Elke eetzaal heeft zijn eigen look & feel en daardoor heb je het gevoel dat je op je met jouw leeftijdsgroep echt je eigen plek hebt op de molen.
null

Voldoende en luxe sanitair

Er zijn voldoende douches en toiletten in elk gedeelte van Het Molenhuis. Zo hoef je ‘s nachts niet op avontuur om een wc te vinden en kun je na het zeilen lekker douchen.
null

Allerlei verschillende grote slaapkamers

Met 2, 3, 4, 5, 6, 8 en 10 persoons slaapkamers kunnen wij altijd een kamerindeling maken op basis van geslacht, leeftijd en persoonlijke voorkeur.

Wat wordt er over ons gezegd

Ouders en kinderen over Het Molenhuis

 • 5 star review  Super heeft Lars het gehad, eerst 2 dagen in een optimist en toen op de catsy! Fantastisch hoe jullie het doen met foto's en filmpjes te plaatsen op facebook�toppie, ga zo door en Lars komt zeker volgend jaar weer terug!

  thumb Eva Bakker
  8/28/2017

  5 star review  Kyra heeft een super week gehad! En en passant CWO I gehaald. Dank aan de instructeurs, staf en iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. Kyra komt zeker terug!

  thumb Barbara Motel
  7/23/2016

  5 star review  k

  thumb Pepijn Reyn
  8/23/2016
 • 5 star review  Max en Just hebben weer een waanzinnige week gehad door meer dan enthousiaste, gepassioneerde en deskundige leiding op ook nog eens een geweldige locatie en mooi materiaal. Het aftellen naar volgend jaar is alweer begonnen!!!!!!

  thumb Anna Koel-Wardenaar
  7/29/2017

  5 star review  Wat heeft max genoten van het zeilen!! Hij wil zeker nog een keer op de catsy dan wel� bedankt voor de goede zorgen !

  thumb Tatiana Storm
  7/22/2017

  5 star review  Mijn dochter en haar vriendin hebben de week van hun leven gehad. Het Molenhuis zorgt voor een heel gezellige maar ook zeer goed georganiseerde zeilweek. Onze meiden komen zeker weer terug!

  thumb Irene Wouters
  7/31/2017
 • 5 star review  Niels F. heeft een super toffe week vorige week gehad. Goede accommodatie, fijne mensen, behulpzaam etc. Aan de wind lag het niet in week 4. Niels zit nog vol met verhalen. Op naar volgend jaar. Alle medewerkers van Zeilschool het molenhuis; Bedankt voor deze mooie zeilweek en nog mooie weken de rest van het seizoen gewenst. Tot in het dorp of op het water.

  thumb Tanja Fraza-Groothuis
  8/09/2017

  5 star review  Jessey, heeft afgelopen week de week van z'n leven gehad. Hij heeft enorm genoten en komt graag zo snel mogelijk voor CWO 2. Bedankt voor de goede zorgen!

  thumb Bianca van Hoeijen
  4/30/2017

  5 star review  Robyn en Demi hebben een super week gehad. Bedankt!

  thumb Kalinka van Hoeijen
  3/12/2017
 • 5 star review  Een super zeilschool, beste van heel Nederland!!!!!!

  thumb Noor Bruijn
  8/12/2017

  5 star review  Wat een superweek heeft onze Yasmine achter de rug. Goede begeleiding, prima sfeer en heel veel plezier met de instructeurs gehad! Ze wil volgend jaar weer!

  thumb Ingrid Vink
  7/30/2017

  5 star review  Onze kinderen Lily (Valk) en Levi (Optimist) hebben een TOPweek bij jullie gehad, bedankt voor een geweldig zeilkamp!

  thumb Debora van der Stad
  8/05/2017
 • 5 star review  dank voor de geweldige week van Tjakko, wat een mooie verhalen vertelde hij en wat een leuke dingen hebben ze gedaan, naast het zeilen!

  thumb Witte de Wit
  9/06/2017

  5 star review  Wat een fantastisch zeilkamp. Isa heeft genoten. Leuk leren zeilen en wat organiseren jullie daar veel leuke dingen omheen. De coole dansjes worden nog dagelijks gedanst. The wind in my sails..... Dank allemaal voor een onvergetelijke week. Volgend jaar in de Valk

  thumb Marieke Heemskerk
  9/05/2017