Zeilkampen

Untitled

Leren zeilen in Friesland tijdens een jeugd zeilkamp bij zeilschool Het Molenhuis

Bij Zeilschool Het Molenhuis bieden we vette zeilkampen aan voor kinderen en jongeren tussen de zes en achttien jaar, verdeeld over vijf verschillende leeftijdsgroepen. Onze authentieke locatie ligt direct aan het water, te midden van het pittoreske dorp Woudsend, en biedt een unieke ervaring. Je slaapt in een rijksmonument en hebt uitzicht op een nog steeds in gebruik zijnde houtzaagmolen, waardoor je omringd wordt door historie en karakter.

Bij ons staat jouw zeilkamp in het teken van een unieke ervaring op een bijzondere locatie. Of je nu voor het eerst gaat zeilen of al wat meer ervaring hebt, bij ons ben je altijd aan het juiste adres. In jouw leeftijdsgroep deel je samen het programma, de lesgroep en wordt je ingedeeld op de slaapkamer. Hierdoor bouw je niet alleen aan je zeilvaardigheden maar ook aan nieuwe vriendschappen.

Tijdens onze zeilkampen is alles compleet verzorgd, zodat het voelt als een echte vakantie. Geniet van dagvers eten en ervaar de variatie in verschillende boottypes. Onze locatie biedt alle voorzieningen die nodig zijn om jouw zeilkamp tot een onvergetelijke ervaring te maken. Ontdek niet alleen een geweldig zeilkamp, maar beleef ook een vakantie vol actie en nieuwe vriendschappen.

De vijf leeftijdsgroepen waarin je een jeugd zeilkamp in Friesland bij Het Molenhuis kunt beleven

Hier hebben wij mega vette zeilkampen voor alle leeftijden. We hebben alles uitgestippeld, zodat jij de beste tijd ooit hebt. We hebben vijf verschillende leeftijdsgroepen, zodat je altijd met je leeftijdsgenootjes samen op zeilkamp gaat. Je slaapt in een kamer met alleen maar jongens of meiden van jouw leeftijd, en zelfs het zeilen en eten zijn apart met je eigen. Zo heb jij ook op zeilkamp een sociale omgeving van jouw leeftijdscategorie!

Het programma is speciaal gemaakt voor waar jij op dit moment van houdt en wat bij jouw leeftijd past. Elke groep heeft te gekke activiteiten, ook buiten het zeilen om! Als je ouder bent, heb je meer inspraak in het programma. Maar don’t worry, je kunt nog steeds connecten met andere groepen. Soms zijn er coole activiteiten of avondprogramma’s waar iedereen bij betrokken is. Dus bij Zeilschool Het Molenhuis krijg je altijd een zeilkamp dat perfect bij jou past! 🌊⛵😎

De Schakelleeftijden

Er zijn een aantal leeftijden waarop je in twee leeftijdsgroepen kan passen, dat zijn de leeftijden 12, 14 en 16. Dat geeft ouders en deelnemers de vrijheid om een slimme keuze te maken die past bij hun eigen smaak, dagelijks leven en vriendengroep. Als ouders kun je de leeftijdsgroepen tegen elkaar afwegen en checken wat het beste past bij je kind en als cursist kun je natuurlijk kijken welk programma het beste bij jou past! Want uiteindelijk willen we voor iedereen, ongeacht hun leeftijd, een te gekke en op maat gemaakte zeilervaring neerzetten. Flexibiliteit is key bij Zeilschool Het Molenhuis! 🌊⛵✨

Meer dan zeilen

Wij vinden dat een zeilkamp pas echt een vakantie is als het niet alleen om het zeilen zelf gaat! Maar weet je, een zomerkamp is niet alleen om te leren zeilen. Een zeilkamp in Friesland is ook perfect om nieuwe vrienden te maken, actief bezig te zijn en nieuwe dingen te leren!

Buiten het zeilen om hebben we dus allerlei vette activiteiten. Het is altijd mogelijk om een potje te voetballen, we gaan met de banaan achter de speedboat en ook in de avond staat er een vet programma voor je klaar! En vergeet vooral niet de te gekke disco in Heeg, waar we samen de dansvloer veroveren en herinneringen maken die je nooit meer vergeet.

En we weten ook dat vrije tijd belangrijk is, vooral als je wat ouder bent. Daarom hebben we genoeg tijd om lekker te relaxen en plezier te maken. Of je nu de omgeving verkent of gewoon lekker bijkletst met nieuwe vrienden, bij Het Molenhuis maken we van elke dag de allerleukste dag van de week. Hier worden vriendschappen gesloten en maken we herinneringen waar je altijd blij van wordt, ook nog als het zeilkamp voorbij is! 🌊⛵🌟

De Juiste begeleiding

Natuurlijk zorgen we er ook voor dat elke zeiler, zowel op het water als daarbuiten, de perfecte begeleiding krijgt. Onze gecertificeerde instructeurs zijn er helemaal klaar voor om je te leren zeilen op een veilige én leuke manier. Ze willen dat jij het zeilen net zo leuk gaat vinden als zij!

Aan elke slaapkamer is een instructeur gekoppeld die wij de ‘kamercoach’ noemen. Deze kamercoach zorgt niet alleen dat alles netjes is, maar is ook een een vriend of vriendin en vertrouwenspersoon voor de hele week. Ze zijn er altijd om te helpen als er iets is wat je dwarszit. En we hebben zelfs een nachtwacht die ’s avonds laat beschikbaar is, zodat je je op elk moment van de dag en nacht veilig voelt.

Bij Zeilschool Het Molenhuis draait alles om plezier en veiligheid, dus je hoeft je nergens zorgen over te maken. We staan altijd voor je klaar, of je nu op het water bent of op de kant. 🌟⛵😊

Food & Beverage

Ook vinden we eten en drinken mega belangrijk tijdens het zeilkamp. Omdat het zeilkamp zo actief is, willen we ervoor zorgen dat je de hele dag genoeg, lekker, gezond en voedzaam kunt eten.

We beginnen de dag met een super uitgebreid ontbijt vol gezonde keuzes, zoals yoghurt, fruit en vers afgebakken croissants. Zo start je de dag boordevol energie. Bij de lunch geven we niet alleen een lunchpakket mee, maar ook een warme snack voor die extra boost die je nodig hebt voor een middag vol zeilplezier.

Na een dag op het water sluiten we af met een “aftersail snack” op de zeilschool. Hier kun je chillen, kletsen en genieten van een lekkere versnapering. En het avondeten? We streven naar een gezond en gevarieerd menu. Denk aan een falafelplank met heerlijke dips en verse groenten of een Mexicaanse maaltijd. We willen dat je culinair verwend wordt en misschien zelfs nieuwe smaken ontdekt.

Bij Het Molenhuis vinden we dat iedereen dezelfde topkwaliteit en ervaring verdient. Daarom houden we rekening met alle allergieën en diëten, zonder extra kosten. Zo kunnen alle cursisten, met welke voedingsbehoeften dan ook, genieten van de geweldige eetervaring die we te bieden hebben. Smullen maar! 🍽️🌮🥗

Onze cursisten en ouders aan het woord

 • 5 star review  Max en Just hebben weer een waanzinnige week gehad door meer dan enthousiaste, gepassioneerde en deskundige leiding op ook nog eens een geweldige locatie en mooi materiaal. Het aftellen naar volgend jaar is alweer begonnen!!!!!!

  Anna Koel-Wardenaar Avatar Anna Koel-Wardenaar
  29 juli 2017

  5 star review  Wat heeft max genoten van het zeilen!! Hij wil zeker nog een keer op de catsy dan wel� bedankt voor de goede zorgen !

  Tatiana Storm Avatar Tatiana Storm
  22 juli 2017

  5 star review  Mijn dochter en haar vriendin hebben de week van hun leven gehad. Het Molenhuis zorgt voor een heel gezellige maar ook zeer goed georganiseerde zeilweek. Onze meiden komen zeker weer terug!

  Irene Wouters Avatar Irene Wouters
  31 juli 2017
 • 5 star review  k

  Pepijn Reyn Avatar Pepijn Reyn
  23 augustus 2016

  5 star review  Wat een fantastisch zeilkamp. Isa heeft genoten. Leuk leren zeilen en wat organiseren jullie daar veel leuke dingen omheen. De coole dansjes worden nog dagelijks gedanst. The wind in my sails..... Dank allemaal voor een onvergetelijke week. Volgend jaar in de Valk

  Marieke Heemskerk Avatar Marieke Heemskerk
  5 september 2017

  5 star review  Robyn en Demi hebben een super week gehad. Bedankt!

  Kalinka van Hoeijen Avatar Kalinka van Hoeijen
  12 maart 2017
 • 5 star review  Jessey, heeft afgelopen week de week van z'n leven gehad. Hij heeft enorm genoten en komt graag zo snel mogelijk voor CWO 2. Bedankt voor de goede zorgen!

  Bianca van Hoeijen Avatar Bianca van Hoeijen
  30 april 2017

  5 star review  Super heeft Lars het gehad, eerst 2 dagen in een optimist en toen op de catsy! Fantastisch hoe jullie het doen met foto's en filmpjes te plaatsen op facebook�toppie, ga zo door en Lars komt zeker volgend jaar weer terug!

  Eva Bakker Avatar Eva Bakker
  28 augustus 2017

  5 star review  Kyra heeft een super week gehad! En en passant CWO I gehaald. Dank aan de instructeurs, staf en iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. Kyra komt zeker terug!

  Barbara Motel Avatar Barbara Motel
  23 juli 2016
 • 5 star review  Niels F. heeft een super toffe week vorige week gehad. Goede accommodatie, fijne mensen, behulpzaam etc. Aan de wind lag het niet in week 4. Niels zit nog vol met verhalen. Op naar volgend jaar. Alle medewerkers van Zeilschool het molenhuis; Bedankt voor deze mooie zeilweek en nog mooie weken de rest van het seizoen gewenst. Tot in het dorp of op het water.

  Tanja Fraza-Groothuis Avatar Tanja Fraza-Groothuis
  9 augustus 2017

  5 star review  Wat een superweek heeft onze Yasmine achter de rug. Goede begeleiding, prima sfeer en heel veel plezier met de instructeurs gehad! Ze wil volgend jaar weer!

  Ingrid Vink Avatar Ingrid Vink
  30 juli 2017

  5 star review  Onze kinderen Lily (Valk) en Levi (Optimist) hebben een TOPweek bij jullie gehad, bedankt voor een geweldig zeilkamp!

  Debora van der Stad Avatar Debora van der Stad
  5 augustus 2017
 • 5 star review  Een super zeilschool, beste van heel Nederland!!!!!!

  Noor Bruijn Avatar Noor Bruijn
  12 augustus 2017

  5 star review  dank voor de geweldige week van Tjakko, wat een mooie verhalen vertelde hij en wat een leuke dingen hebben ze gedaan, naast het zeilen!

  Witte de Wit Avatar Witte de Wit
  6 september 2017