Jager 14-16 jaar

Hét zeilkamp in Friesland voor jongeren

De Jagers, get ready voor een week vol zeilen, chillen en feesten bij Zeilschool Het Molenhuis! Hier hebben we een te gek zeilkamp voor jou, helemaal afgestemd op jouw behoefte aan actie en zelfstandigheid. In deze onvergetelijke week combineren we avontuur op het water met relaxte momenten aan wal, waardoor je niet alleen vrienden voor het leven maakt, maar ook fantastische herinneringen deelt. Het gave aan dit kamp? We laten juist voor jouw groep volop ruimte voor eigen inbreng in het programma. Het moet immers voelen als jóuw jongerenvakantie!

Bij de Jagers krijg je de kans om voor het eerst les te krijgen in de volwassen boten, waarmee je eigenlijk iedereen op het water eruit vaart. Hier maak je kennis met nieuwe vaardigheden zoals zeilen met de gennaker, trapeze of het maken van een lange tocht door het prachtige Friesland. En alsof dat nog niet genoeg is, hebben we ook vette externe activiteiten voor je in petto! Wat dacht je van een knallend feest in discotheek Ald Wal in Heeg, of een spectaculaire banaanvaren-ervaring achter onze snelle boot? Het wordt niet alleen een geweldige zeilvakantie, maar ook een onvergetelijke week vol fun en nieuwe ervaringen! 🚤🎉✨

Bekijk het aanbod voor de Jager

Meer dan zeilen

Bij ons leer je niet alleen heel goed zeilen, maar we zorgen er ook voor dat het onwijs vet is op de kant.

Echt vakantiegevoel

Samen houden we alles netjes, maar jij hebt geen corvee. Wij regelen alles, van eten tot schoonmaken, zodat jij lekker kunt chillen.

Diploma jagen

Onze lessen dagen je uit en helpen je richting dat volgende CWO diploma!

Instructeursschap in zicht

De boten waarin je zeilt, gebruiken we ook voor de instructeursopleiding. Dus wie weet, misschien wordt jij wel onze volgende topinstructeur!

Altijd in contact

Wij sturen dagelijks foto’s en video-updates voor de thuisblijvers, en als je vragen hebt, zijn wij 24/7 bereikbaar.

Smullen maar

Elke dag serveren we vers bereide en gevarieerde maaltijden. En we houden rekening met alle diëten en allergieën, zonder extra kosten. Eet smakelijk!

Een dag op de Jager 14-16 jaar

Bij de Jager begint jouw dag met een kickstart: een gezond ontbijt met vers brood van Bakkerij Visser uit Woudsend, yoghurt, fruit en als extraatje warme lekkernijen zoals croissants of kaiserbroodjes. Zo heb je de energie om vol enthousiasme aan een ochtend vol uitdagende lessen te beginnen, allemaal afgestemd op jouw niveau.

Samen met je maten en instructeur ga je het water op om de wind te trotseren en stevig te zeilen. Na een intensieve ochtend staat er een smakelijke lunch op je te wachten, waarbij het walteam je ook verrast met warme hapjes zoals loempia’s of broodjes bapao. Het is de perfecte oppepper om weer vol energie aan het middagblok te beginnen, waarin je verder werkt aan het uitbouwen van jouw zeilvaardigheden.

Terug aan de kant staat een warme douche voor je klaar en heb je wat vrije tijd om lekker te chillen met je vrienden. Dan schuif je aan voor een heerlijke Italiaanse avond met salade caprese, pasta pesto en een panna cotta als dessert, speciaal bereid door ons topteam. Terwijl wij de boel opruimen, heb jij nog wat tijd voor jezelf en je maten.

Maar de dag  is uiteraard nog niet voorbij! We hebben een vet, avondvullend avondprogramma voor je klaarstaan: blijf met je groepje uit handen van de hunters tijdens een spannend spel Hunted of versla al je vrienden in een waanzinnige quiz vol met gekke opdrachten. Daarna sluiten we de avond nog eens knallend af met een lekker feestje.  Ben jij klaar voor een dag vol zeilplezier, lekker eten, chillen en een avond vol entertainment? Let’s go! 🌊⛵🌮🎉

Onze boten voor jou

We hebben hier heel wat te kiezen. Wil je lekker hard zeilen en nat worden? Kijk dan is naar de Dart 16, een snelle catamaran. Of wat dacht je van de Laser Bahia? Een driemans zwaardboot die snel schuin gaat en ook kan omslaan. Heb je het liever wat rustiger en droger op het water? Ga dan voor een van onze kielboten zoals de Tirion, Brisling of de Valk.

null

Uitdagend en gevarieerd vaarwater

Onze zeilschool is omringd door drie meren, het Heegermeer, het Slotermeer en de Noorder Ee. Daardoor kunnen wij altijd het beste vaarwater kiezen of zelfs een tocht varen.
null

Naar de disco met de partysloep!

Om de week knallend af te sluiten bouwen we een feestje in en onderweg naar Heeg!

Wat vinden onze kids?

 • 5 star review  Wat heeft max genoten van het zeilen!! Hij wil zeker nog een keer op de catsy dan wel� bedankt voor de goede zorgen !

  Tatiana Storm Avatar Tatiana Storm
  22 juli 2017
 • 5 star review  dank voor de geweldige week van Tjakko, wat een mooie verhalen vertelde hij en wat een leuke dingen hebben ze gedaan, naast het zeilen!

  Witte de Wit Avatar Witte de Wit
  6 september 2017
 • 5 star review  Een super zeilschool, beste van heel Nederland!!!!!!

  Noor Bruijn Avatar Noor Bruijn
  12 augustus 2017
 • 5 star review  Wat een fantastisch zeilkamp. Isa heeft genoten. Leuk leren zeilen en wat organiseren jullie daar veel leuke dingen omheen. De coole dansjes worden nog dagelijks gedanst. The wind in my sails..... Dank allemaal voor een onvergetelijke week. Volgend jaar in de Valk

  Marieke Heemskerk Avatar Marieke Heemskerk
  5 september 2017
 • 5 star review  k

  Pepijn Reyn Avatar Pepijn Reyn
  23 augustus 2016
 • 5 star review  Max en Just hebben weer een waanzinnige week gehad door meer dan enthousiaste, gepassioneerde en deskundige leiding op ook nog eens een geweldige locatie en mooi materiaal. Het aftellen naar volgend jaar is alweer begonnen!!!!!!

  Anna Koel-Wardenaar Avatar Anna Koel-Wardenaar
  29 juli 2017
null

Veel vrijheid en ruimte voor eigen inbreng

Op de kant, ben je vrij om te gaan en staan waar jij wilt en jullie bedenken vaak zelf, samen met de stafleden, wat je als avondprogramma gaat doen.
null

CWO diploma of vorderingenstaat

De hele week werken we aan het behalen van jouw volgende CWO diploma of vorderingenstaat. Zo kun jij aan het thuisfront laten zien wat je hebt geleerd in Friesland.