Wieken 16-18 jaar

Een zeilkamp op de Wieken

De Wieken is onze oudste leeftijdsgroep en zo wordt er dus ook met je omgegaan. In deze vakantie hebben we de perfecte mix van een actief dagprogramma met een avond vol chillen, nieuwe vriendschappen en heel veel feesten!

Onze instructeurs staan klaar om jullie verder te helpen om jullie eigen nautische doelen te bereiken en dat volgende zeildiploma binnen te koppen. Ze dagen jullie uit om jullie skills naar een next level te tillen met vette tochten en epische zeilwedstrijden. Je krijgt, net als op de kant, ook op het water meer vrijheid! Vaar voor je instructeur 

Het programma? Dat stellen we samen met jullie en de instructeurs op basis van jullie vibes en doelen. Of jullie nu willen werken aan nieuwe zeilmoves, friendships willen bouwen, of gewoon willen genieten, wij passen ons aan jullie verwachtingen aan.

Bij Het Molenhuis vinden we de juiste mix tussen zeilen en andere dope activiteiten. Wist je bijvoorbeeld dat we één keer per week met de partysloep worden opgehaald en vertrekken richting een dikke disco gaan voor een legendarisch feestje? We staan klaar om samen met jullie een zomerweek vol zeilplezier, nieuwe vriendschappen en vette herinneringen te beleven met de Wieken Crew. Let’s go! 🌊⛵🎉

Bekijk het aanbod voor de Wieken

Meer dan zeilen

Bij ons leer je niet alleen heel goed zeilen, maar we zorgen er ook voor dat het onwijs vet is op de kant!

Echt vakantiegevoel

Samen houden we alles netjes, maar jij hebt geen corvee. Wij regelen alles, van eten tot schoonmaken, zodat jij lekker kunt chillen.

Diploma jagen

Onze lessen dagen je uit en helpen je richting dat volgende CWO diploma.

Instructeursschap in zicht

De boten waarin je zeilt, gebruiken we ook voor de instructeursopleiding. Dus wie weet, misschien wordt jij wel onze volgende topinstructeur!

Altijd in contact

Wij sturen dagelijks foto’s en video-updates voor de thuisblijvers, en als je vragen hebt, zijn wij 24/7 bereikbaar.

Smullen maar

Elke dag serveren we vers bereide en gevarieerde maaltijden. En we houden rekening met alle diëten en allergieën, zonder extra kosten. Eet smakelijk!

Een dag op de Wieken 16-18 jaar

Een dag op Zeilschool Het Molenhuis is als een episch verhaal waarin jij de hoofdrol speelt! De dag begint met het zonnetje (en de vriendelijke stemmen van ons walteam) die je wekken, waarna jij aanschuift bij een heerlijk ontbijt met vers brood van bakkerij Visser uit Woudsend, yoghurt, fruit en natuurlijk een vers afgebakken croissantje of kaiserbroodje. Daarna gaan we vol gas op het water met jouw maten en onze ervaren instructeurs.

Jij geeft aan het begin van de week al bij de stafgroep aan wat jij uit je week wil halen en daar gaan we mee aan de slag! We kiezen niet alleen maar voor de vaste prik, maar kiezen ook eens ander vaarwater waardoor je het hele meer leert kennen! Tijdens de lunchpauze kunnen jullie opwarmen met een smakelijke snack van ons walteam, en in de middag is het tijd om jullie zeilvaardigheden nog verder te ontwikkelen. We dagen elkaar dan ook regelmatig uit in spannende wedstrijden.

Terug aan de kant staat een warme douche voor je klaar en heb je wat vrije tijd om lekker te chillen met je vrienden. Dan schuif je aan voor een heerlijke Italiaanse avond met salade caprese, pasta pesto en een panna cotta als dessert, speciaal bereid door ons topteam. Terwijl wij de boel opruimen, heb jij nog wat tijd voor jezelf en je maten.

Maar de avond is nog niet voorbij! Een vet avondprogramma staat op het programma, dat we knallend afsluiten met een disco. Of heb jij juist zin om nog te gaan avondzeilen en dan af te sluiten met een lekker kampvuurtje? Ook bij het programma op de kant gaan we met jou en je leeftijdsgenoten in gesprek om zo een programma op maat te maken. Ben jij klaar voor een dag vol zeilplezier, lekker eten, chillen en een avond vol entertainment? Let’s go! 🌊⛵🌮🎉

Instructeur worden? De Wieken is je beste voorbereiding

De Wieken is naast een mooie vakantieweek voor jong volwassenen ook perfect ingericht om de laatste stappen te zetten voordat je in het voor- najaar op gaat voor je instructeursopleiding. De beste trainers staan voor je klaar en de nieuwste en snelste boten zijn speciaal voor jou! Dit zeilkamp wordt gekenmerkt door de unieke combinatie van hard zeilen en knallende party’s!

null

Uitdagend en gevarieerd vaarwater

Onze zeilschool is omringd door drie meren, het Heegermeer, het Slotermeer en de Noorder Ee. Daardoor kunnen wij altijd het beste vaarwater kiezen of zelfs een tocht varen.
null

Naar de disco met de partysloep

Om de week knallend af te sluiten bouwen we een feestje in en onderweg naar Heeg!

Wat vinden onze kids?

 • 5 star review  Wat een fantastisch zeilkamp. Isa heeft genoten. Leuk leren zeilen en wat organiseren jullie daar veel leuke dingen omheen. De coole dansjes worden nog dagelijks gedanst. The wind in my sails..... Dank allemaal voor een onvergetelijke week. Volgend jaar in de Valk

  Marieke Heemskerk Avatar Marieke Heemskerk
  5 september 2017
 • 5 star review  Robyn en Demi hebben een super week gehad. Bedankt!

  Kalinka van Hoeijen Avatar Kalinka van Hoeijen
  12 maart 2017
 • 5 star review  Wat een superweek heeft onze Yasmine achter de rug. Goede begeleiding, prima sfeer en heel veel plezier met de instructeurs gehad! Ze wil volgend jaar weer!

  Ingrid Vink Avatar Ingrid Vink
  30 juli 2017
 • 5 star review  dank voor de geweldige week van Tjakko, wat een mooie verhalen vertelde hij en wat een leuke dingen hebben ze gedaan, naast het zeilen!

  Witte de Wit Avatar Witte de Wit
  6 september 2017
 • 5 star review  k

  Pepijn Reyn Avatar Pepijn Reyn
  23 augustus 2016
 • 5 star review  Super heeft Lars het gehad, eerst 2 dagen in een optimist en toen op de catsy! Fantastisch hoe jullie het doen met foto's en filmpjes te plaatsen op facebook�toppie, ga zo door en Lars komt zeker volgend jaar weer terug!

  Eva Bakker Avatar Eva Bakker
  28 augustus 2017
null

Veel vrijheid en ruimte voor eigen inbreng

Op de kant, ben je vrij om te gaan en staan waar jij wilt en jullie bedenken vaak zelf, samen met de stafleden, wat je als avondprogramma gaat doen.
null

CWO diploma of vorderingenstaat

De hele week werken we aan het behalen van jouw volgende CWO diploma of vorderingenstaat. Zo kun jij aan het thuisfront laten zien wat je hebt geleerd in Friesland.