Het Molenhuis

Untitled 1

Over onze locatie

Verblijf in een rijksmonument uit 1719!

Het Molenhuis is een zeilschool in Friesland en is gelegen in het pittoreske watersportdorpje Woudsend, vlakbij het Slotermeer. Het Molenhuis ligt pal aan de route van de Elfstedentocht en daarmee is het één van de bekendste dorpjes in Friesland. Onze accommodatie is onderdeel van een bijna 300 jaar oude monumentale houtzaagmolen en is daarmee het boegbeeld van Woudsend. Houtzaagmolen De Jager is nog steeds in bedrijf en gaat speciaal voor ons op zaterdag open zodat je er een rondleiding kunt krijgen. De molen staat midden op ons terrein en zorgt voor een uniek uitzicht en een speciaal gevoel tijdens jouw zeilkamp! Een zeilschool in Friesland: pal aan het water, op een prachtige locatie en met de beste en leukste zeilkampen van Friesland. Wat wil je nog meer?!

Bekijk hieronder onze 360 graden impressie!

os

Wat biedt de locatie ons

Houtzaagmolen de Jager is de grote trots van Woudsend en is tevens de oudste nog opererende houtzaagmolen van Nederland. Met veel liefde en passie zorgen de molenaars samen met Het Molenhuis voor dit stukje Nederlands erfgoed.

Het pittoreske Friese dorp Woudsend maakt deel uit van de Elfstedentocht. Met haar kleine, maar zeer gezellige winkelstraatjes en de vele goede horecagelegenheden is het hier goed vertoeven. Woudsend is altijd in ontwikkeling: zo is in 2017 de passantenhaven vernieuwd en fors uitgebreid.

De locatie biedt genoeg ruimte voor meer dan honderd man! Zo zijn er verschillende grasvelden waarop kan worden gespeeld, gechilld of een vet avondprogramma kan worden georganiseerd.

De zeilschool is omringd door een drietal meren: het Heegermeer, het Slotermeer en de Noorder Ee. Afhankelijk van de windrichting en de windkracht kiezen wij ons vaarwater. Zo is de zeilomgeving altijd veilig, gevarieerd en uitdagend.

Bekijk de accommodatie van binnen

Onze locatie vanuit de lucht

WhatsApp Image 2022-10-11 at 3.43.42 PM

Onze locatie in het kort

null

Rijksmonument uit 1719

Onze accommodatie is bijna driehonderd jaar oud en de molen is nog steeds in bedrijf. De molenaars zijn elke zaterdag druk bezig met maken van verschillende onderdelen voor het skûtsjesilen.
null

Drie Friese meren

Met keuze uit het Heegermeer, het Slotermeer en de Noorder Ee houden wij het vaarwater gevarieerd, uitdagend en veilig.
null

Watersportdorpje Woudsend

Woudsend staat bekend om haar liefde voor de watersport. Dit zorgt ervoor dat er tijdens de zomermaanden elke dag tientallen schepen het dorp bezoeken.
null

Ruim eigen buitenterrein

Onze locatie biedt genoeg ruimte voor meer dan honderd man! Er zijn verschillende grote grasvelden waarop kan worden gespeeld en gechilld.

Wat wordt er over ons gezegd

Ouders en kinderen over Het Molenhuis

 • 5 star review  Kyra heeft een super week gehad! En en passant CWO I gehaald. Dank aan de instructeurs, staf en iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt. Kyra komt zeker terug!

  Barbara Motel Avatar Barbara Motel
  23 juli 2016

  5 star review  Wat een fantastisch zeilkamp. Isa heeft genoten. Leuk leren zeilen en wat organiseren jullie daar veel leuke dingen omheen. De coole dansjes worden nog dagelijks gedanst. The wind in my sails..... Dank allemaal voor een onvergetelijke week. Volgend jaar in de Valk

  Marieke Heemskerk Avatar Marieke Heemskerk
  5 september 2017

  5 star review  Super heeft Lars het gehad, eerst 2 dagen in een optimist en toen op de catsy! Fantastisch hoe jullie het doen met foto's en filmpjes te plaatsen op facebook�toppie, ga zo door en Lars komt zeker volgend jaar weer terug!

  Eva Bakker Avatar Eva Bakker
  28 augustus 2017
 • 5 star review  Mijn dochter en haar vriendin hebben de week van hun leven gehad. Het Molenhuis zorgt voor een heel gezellige maar ook zeer goed georganiseerde zeilweek. Onze meiden komen zeker weer terug!

  Irene Wouters Avatar Irene Wouters
  31 juli 2017

  5 star review  Wat heeft max genoten van het zeilen!! Hij wil zeker nog een keer op de catsy dan wel� bedankt voor de goede zorgen !

  Tatiana Storm Avatar Tatiana Storm
  22 juli 2017

  5 star review  Een super zeilschool, beste van heel Nederland!!!!!!

  Noor Bruijn Avatar Noor Bruijn
  12 augustus 2017
 • 5 star review  Max en Just hebben weer een waanzinnige week gehad door meer dan enthousiaste, gepassioneerde en deskundige leiding op ook nog eens een geweldige locatie en mooi materiaal. Het aftellen naar volgend jaar is alweer begonnen!!!!!!

  Anna Koel-Wardenaar Avatar Anna Koel-Wardenaar
  29 juli 2017

  5 star review  Niels F. heeft een super toffe week vorige week gehad. Goede accommodatie, fijne mensen, behulpzaam etc. Aan de wind lag het niet in week 4. Niels zit nog vol met verhalen. Op naar volgend jaar. Alle medewerkers van Zeilschool het molenhuis; Bedankt voor deze mooie zeilweek en nog mooie weken de rest van het seizoen gewenst. Tot in het dorp of op het water.

  Tanja Fraza-Groothuis Avatar Tanja Fraza-Groothuis
  9 augustus 2017

  5 star review  Jessey, heeft afgelopen week de week van z'n leven gehad. Hij heeft enorm genoten en komt graag zo snel mogelijk voor CWO 2. Bedankt voor de goede zorgen!

  Bianca van Hoeijen Avatar Bianca van Hoeijen
  30 april 2017
 • 5 star review  k

  Pepijn Reyn Avatar Pepijn Reyn
  23 augustus 2016

  5 star review  Wat een superweek heeft onze Yasmine achter de rug. Goede begeleiding, prima sfeer en heel veel plezier met de instructeurs gehad! Ze wil volgend jaar weer!

  Ingrid Vink Avatar Ingrid Vink
  30 juli 2017

  5 star review  dank voor de geweldige week van Tjakko, wat een mooie verhalen vertelde hij en wat een leuke dingen hebben ze gedaan, naast het zeilen!

  Witte de Wit Avatar Witte de Wit
  6 september 2017
 • 5 star review  Robyn en Demi hebben een super week gehad. Bedankt!

  Kalinka van Hoeijen Avatar Kalinka van Hoeijen
  12 maart 2017

  5 star review  Onze kinderen Lily (Valk) en Levi (Optimist) hebben een TOPweek bij jullie gehad, bedankt voor een geweldig zeilkamp!

  Debora van der Stad Avatar Debora van der Stad
  5 augustus 2017