Stafopleidingen

Onze stafopleidingen: de start van een levenslange Molenhuis carrière!

Ben jij een echte Molenhuizer? Wil jij onze cursisten de leukste week van het jaar bezorgen? En wil je dolgraag staf worden? Bij Zeilschool Het Molenhuis ben je op de perfecte plek! Staflid bij onze zeilschool is meer dan alleen een functie, je krijgt er een tweede familie bij. Samen met dit hechte team geven we kinderen jaar in jaar uit het leukste en leerzaamste zeilkamp van het jaar. Ook buiten het vaarseizoen zien we elkaar vaak en ondernemen we veel gave dingen. Zo organiseren we borrels, feesten, diners, gala’s en trainen we vier weekenden per jaar op de zeilschool om ons eigen niveau op peil te houden. Misschien gaan we zelfs met elkaar op vakantie…!

Bekijk alle stafopleidingen

Instructeursopleiding: eigenvaardigheidsopleiding in een notendop

De instructeursopleiding van Het Molenhuis duurt negen dagen. De opleiding tot zeilinstructeur start met een kennismakingsdag, waarbij we kijken naar je zeilniveau, maar ook naar je sociale capaciteiten. Na deze kennismaking vindt er een selectie plaats waarin instapniveau, inzicht, leercurve en sociale vaardigheden de doorslag geven. Nadat de selectie is gemaakt start de opleiding.

Deze wordt aangeboden door onze beste trainers, denk hierbij aan wedstrijdzeilers en/of instructeurs die al vele jaren ervaring hebben. Uiteraard zijn dit CWO gecertificeerde trainers met het hoogste niveau van lesgeven. Samen met het nieuwste materiaal creëren we de allerbeste leeromgeving voor jou! Gedurende de opleiding train je zeven dagen lang aan je eigen vaardigheid, zowel op praktisch als op theoretisch vlak. De opleiding zal qua zeilen een stuk serieuzer zijn dan wat je van een zeilkamp op Het Molenhuis gewend bent, dit om je zo goed mogelijk op je instructeursschap voor te bereiden. In de avonden wordt er geleerd voor het theorie-examen. Dit dien je samen met het praktijkexamen te halen om instructeur te worden.

Doel van de opleiding is dan ook het behalen van je eigen vaardigheid CWO IV, zowel de praktijk als de theorie. Na de kennismaking en zeven dagen hard te hebben getraind sluiten we de opleiding af met een examendag. Gedurende deze dag komen externe examinatoren langs om jou zeil skills te beoordelen. Nadat de examens zijn afgerond, sluiten we een intense week af met een gepast feestje.

Instructeursopleiding: leren lesgeven

Na het behalen van je eigen vaardigheid CWO IV krijgt elke instructeur een uitnodiging voor de didactische/methodische opleiding. Deze opleiding duurt een weekend en zal later in het seizoen, medio juni, worden aangeboden. Let op: dit weekend is verplicht!

In dit weekend staat het leren lesgeven centraal. Lokale Friese kinderen komen gezellig een weekend zeilen en alle nieuwe instructeurs leren lesgeven onder begeleiding van een persoonlijke begeleider. Als de kinderen ’s avonds naar huis gaan staan er in de avonduren workshops klaar, oftewel een zeer leerzaam weekend waarin alle facetten en beginselen van zeilles geven aan bod komen.

Tijdens dit weekend zullen we kijken naar jouw vaardigheden. Als zeilschool is dit ons laatste selectiemoment voordat we jou definitief laten toetreden tot onze hechte zeilschool familie. Nu komt het instructeursprofiel meer aan de orde. Hoe ga je om met kinderen? Hoe opereer je in een groep? Ben je communicatief vaardig? Wat zijn je organisatorische skills en hoe zet je deze in? Zo zijn er nog veel meer vragen waar we jou bij gaan helpen.

De kampstafopleiding

Is jouw passie niet het zeilen, maar ligt je hart wel bij Zeilschool Het Molenhuis? En wil jij, jaar in jaar uit, cursisten de leukste zeilkampen geven? Dan is de kampstafopleiding perfect voor jou! Als kampstaf ben je verantwoordelijk voor alles wat op de locatie gebeurt. Met een team van vier kampstafgenoten, onder leiding van een hoofdinstructeur, ga jij de leukste week van het jaar organiseren. Hier ga je de lekkerste maaltijden bereiden, ben je eindverantwoordelijk voor de hygiëne van de accommodatie en bedenk je de gaafste avondprogramma’s voor onze leeftijdsgroepen. Als kampstaffer ben je een aanpakker, creatief en zijn kinderen jouw grootste vriend!

De opleiding vindt gedurende een heel weekend, medio juni, plaats op de zeilschool. Tijdens de opleiding ontvang je overdag workshops en entertain je lokale Friese kinderen. In de avond leren we je koken voor grote groepen. Op die manier proberen we de theorie meteen in de praktijk te brengen.

null

CWO IV eigenvaardigheidsopleiding

Tijdens deze negendaagse opleiding staan de beste trainers voor je klaar. Samen met hen werk je elke dag aan het behalen van je CWO IV. Aan het einde van de week zul je hier een examen voor varen, die wordt afgenomen door een onafhankelijke examinator.
null

De kampstafopleiding

Tijdens dit weekend leiden we je op tot volwaardig kampstaflid. Verschillende workshops staan voor je klaar. Tevens zal je onder begeleiding jouw eerste groepje kinderen entertainen.

Wat vinden onze kids?

 • 5 star review  dank voor de geweldige week van Tjakko, wat een mooie verhalen vertelde hij en wat een leuke dingen hebben ze gedaan, naast het zeilen!

  thumb Witte de Wit
  9/06/2017
 • 5 star review  Max en Just hebben weer een waanzinnige week gehad door meer dan enthousiaste, gepassioneerde en deskundige leiding op ook nog eens een geweldige locatie en mooi materiaal. Het aftellen naar volgend jaar is alweer begonnen!!!!!!

  thumb Anna Koel-Wardenaar
  7/29/2017
 • 5 star review  Super heeft Lars het gehad, eerst 2 dagen in een optimist en toen op de catsy! Fantastisch hoe jullie het doen met foto's en filmpjes te plaatsen op facebook�toppie, ga zo door en Lars komt zeker volgend jaar weer terug!

  thumb Eva Bakker
  8/28/2017
 • 5 star review  Mijn dochter en haar vriendin hebben de week van hun leven gehad. Het Molenhuis zorgt voor een heel gezellige maar ook zeer goed georganiseerde zeilweek. Onze meiden komen zeker weer terug!

  thumb Irene Wouters
  7/31/2017
 • 5 star review  Een super zeilschool, beste van heel Nederland!!!!!!

  thumb Noor Bruijn
  8/12/2017
 • 5 star review  Wat een superweek heeft onze Yasmine achter de rug. Goede begeleiding, prima sfeer en heel veel plezier met de instructeurs gehad! Ze wil volgend jaar weer!

  thumb Ingrid Vink
  7/30/2017
null

Didactische & methodische opleiding

Wij krijgen een weekend lang de lokale kinderen uit Woudsend op bezoek. Tijdens dit weekend leer je de beginselen van het lesgeven en ga je voor het eerst, onder de begeleiding van een zeilcoach, met je eigen groepje kinderen het water op.

null

Een levenslange Molenhuis carrière!

Je krijgt de kans om toe te treden tot de leukste familie van Friesland en leert hier vrienden voor het leven kennen.

 

Ben je benieuwd wanneer onze stafopleidingen plaatsvinden?

Bekijk alle stafopleidingen