Op schoolreis bij Zeilschool het Molenhuis

Een actieve schoolreis die wij volledig voor u organiseren, waarin de leerlingen volop bezig zijn op het water, waar plezier en veiligheid voorop staan beleef je op Zeilschool het Molenhuis. Bij ons beleef je Friesland van dichtbij en worden er herinneringen gecreëerd waar nog jaren met veel plezier op terug zal worden gekeken. 

Wij hebben op onze zeilschool inmiddels erg veel ervaring met het organiseren van schoolreizen. Waar wij voor staan is een leerzame en leuke week waarin de leerlingen en de docenten naar elkaar toe kunnen groeien. Dit doen wij door alles voor u uit handen te nemen, de docenten en de leerlingen kunnen zo samen onbezorgd deelnemen aan alle activiteiten. Om zo het jaar fantastisch te beginnen of om het een spetterend einde te geven. 

Om dit te doen zorgen wij altijd voor een uitdagend en leerzaam programma dat bovenal erg leuk is. Thema’s die veel terugkomen hebben te maken met samenwerken, doorzetten en het zelfstandig kunnen varen van het schip.

Om tot het meest passende programma te komen hebben wij altijd veel en intensief contact met de school en de begeleidende docenten. 

Hoe ziet de dag eruit?

De dag begint met een ontbijt waar naast brood en beleg ook een extraatje bij zit zoals bijvoorbeeld een versgebakken croissant of een gekookt eitje. Na het ontbijt gaan de leerlingen samen met onze gecertificeerde instructeurs het water op om te gaan zeilen in een van onze boten of om een andere watersportactiviteit te doen. Hier staan veiligheid en plezier altijd voorop. 

Wij lunchen altijd op de mooiste plekjes van Friesland. Denk aan een eiland midden op het water of een van de gezellige dorpjes in de buurt. Tijdens de lunch verzorgen wij iets lekkers zoals bijvoorbeeld een saucijzenbroodje of een lekkere kop soep met wat kouder weer. 

Na de lunch gaan de leerlingen weer het water op om lekker verder te zeilen of bezig te gaan met hun activiteit. Na het zeilen komen we weer terug bij Zeilschool het Molenhuis om daar op de kant na te genieten van de dag en dan is er ook de kans om bijvoorbeeld te douchen.

Het avondeten is gezamenlijk met de hele groep, ook de instructeurs eten mee. Wat maakt dat het leuk en gezellig is, zeker in de sfeervolle authentieke setting van het Molenhuis. Het eten wordt dagvers gemaakt door onze leverancier om zo te zorgen voor optimale kwaliteit. Ook met dieetwensen en allergieën wordt rekening gehouden.

In het kort

  • Leuk, leerzaam en actief
  • Gecertificeerde instructeurs
  • Het mooiste plekje in Friesland
  • Verse en gezonde maaltijden
  • Een programma op maat
  • Wij faciliteren en organiseren uw reis van begin tot einde

Interesse? Wij denken graag met u mee om een passende schoolreis voor uw school samen te stellen! Neem contact op met onderstaand formulier