Op schoolreis bij Zeilschool het Molenhuis

Ontdek de magie van Zeilschool Het Molenhuis, waar brugklaskampen, eindejaarsreizen en schoolkampen worden omgevormd tot herinneringen voor altijd! Bij ons belooft een kamp een perfecte mix te zijn van verfrissend watersportplezier, leerzame ervaringen en socializen met je (nieuwe) klasgenoten. Welkom aan boord van een unieke en onvergetelijke reis!

Flexibel & all-round programma

Van zeilen, tot externe activiteiten of educatieve elementen, alles is mogelijk!

Compleet ontzorgd

Wij regelen alles, van eten tot begeleiders. Zelfs de busreis kunnen wij voor jullie verzorgen!

Dagvers & gezond eten

Wij maken als ons eten elke dag zelf, zo is het altijd vers en lekker. Er wordt rekening gehouden met elke allergie of dieet zonder meerprijs.

Top locatie

Gelegen aan de elfstedenroute, midden in Woudsend en met genoeg ruimte om al je energie kwijt te kunnen.

Overnachten in een rijskmonument

Slapen in een rijksmonument direct aan het water, met uitzicht op de houtzaagmolen uit 1719!

Enthousiaste stafleden

Onze stafleden hebben oog voor de groep en voor het individu en zullen er alles aan doen om voor iedereen de week onvergetelijk te maken!

Locatie, Faciliteiten en Food & Beverage

Locatie
Qua locatie is zeilschool het Molenhuis ook uniek: je verblijft in een rijksmonument aan de Elfstedenroute! Vanaf onze steiger stap je zo je bootje op en vaar je naar het Sloter- of Heegermeer. Of we kiezen er voor om een leuke tocht te varen door het Friese landschap en lunchen onderweg op een eiland of in een dorpje.

Faciliteiten
Het Molenhuis is voorzien van ruime eetzalen, een professionele keuken, modern sanitair en slaapkamers die variëren in grootte. In samenspraak met de docenten kunnen wij een kamerindeling maken waarbij met ieders voorkeuren rekening kan worden gehouden. Op het buitenterrein hebben wij een groot speelveld, terras en steiger waar de kinderen lekker kunnen ontspannen na een dag hard varen.

Food & Beverage
Elke dag wordt er vers brood geleverd voor ontbijt en lunch, en daarnaast ook nog altijd een lekker extraatje: wat denk je van een vers croissantje bij het ontbijt of een warm saucijzenbroodje bij de lunch?
De lunch brengen wij op langs op het eiland of op een leuke picknickplek langs het water. Verder zorgen wij natuurlijk de hele dag voor lekkere tussendoortjes en voldoende te drinken.
In de avond staat er altijd een dagverse, lekkere en gezonde maaltijd op tafel en voor een laatste avond kunnen wij bijvoorbeeld een barbecue of pannenkoekenfeest organiseren.

Een dag op schoolreis bij Zeilschool Het Molenhuis

Geniet van een heerlijk begin van de dag met een uitgebreid ontbijt vol verse croissants en verrukkelijk brood. Tijdens het ontbijt smeren we ons lunchpakket en daarna maken we ons klaar om het water op te gaan. Voor de ongeduldigen onder ons is er geweldig nieuws: we stappen zo vanaf de locatie direct de boten in en kunnen meteen vertrekken!

Samen met je vrienden in je groepje vaar je gezellig uit met de instructeur voor een dag vol watersportplezier. Vanaf onze accommodatie kies je uit tal van vaarroutes, dus elke dag belooft een nieuwe verrassing te worden. De instructeurs leren je de kneepjes van het zeilen, maar het draait vooral om lachen met je klasgenoten. Na een fantastische ochtend op het water is het tijd voor een smakelijke lunch. Op een eiland, in een weiland of in een schilderachtig dorpje staat het walteam klaar met heerlijke warme broodjes. Tijdens de lunch geniet je van alle avonturen en verhalen die je klasgenoten die ochtend hebben beleefd. Na de lunch hebben we nog even de tijd om het water op te gaan, waarna we teruggaan richting de accommodatie. Dan is het tijd voor wat vrije tijd en een snel bezoek aan het gezellige Woudsend.

’s Avonds, na een smakelijk en voedzaam diner, staat er een flinke dosis entertainment op het programma. We gaan voor een uitgebreide quiz, avontuurlijke spellen ter land, ter zee en in de lucht, of we duiken het dorp in voor jachtseizoen. Niks is te gek! Als we allemaal hyped zijn over het geweldige schoolkamp, sluiten we de avond af met een spetterende disco.

Extra avontuur of zorgeloos reizen?

Voor wie extra speciale activiteiten wil inplannen bij de schoolreis kunnen we ook gaan banaanvaren achter de speedboat of gaan we waterskiën in Sneek!

Om alle zorgen weg te nemen, bieden wij altijd schoolreizen die onder de dekking van SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) vallen, zodat de school geen financieel risico loopt.

Een schoolreis om nooit meer te vergeten

Of het nu gaat om een schoolkamp, brugklaskamp of eindejaarsreis, bij Zeilschool Het Molenhuis streven we ernaar om van elke dag een onvergetelijke ervaring te maken. Met onze vele mogelijkheden, enthousiaste team en authentieke locatie aan het water, beloven wij een schoolkamp in Friesland dat  bol staat van de sportieve activiteiten en feestelijke momenten. Laat ons een schoolkamp voor je organiseren die je nog lang bij zal blijven! 🌊⛵😊

Interesse? Wij denken graag met u mee om een passende schoolreis voor uw school samen te stellen! Neem vrijblijvend contact met ons op via Info@zeilschoolhetmolenhuis.com